donderdag 24 december 2009

kerst!

Nog even en tis zover, kerstfeest.
Alle winkels leeggekocht, de kasten en koelkast vol met eten en de menukaarten liggen klaar.
Kerst.
Is dat het? Voor veel mensen wel. Helaas. Een familiegebeuren, vrije dagen vol lekker eten en samenzijn.


En voor jou? Wat is het voor jou?
Kerst is een blij feest, we vieren de geboorte van het kindje Jezus.
Als er een baby geboren wordt is iedereen blij en nieuwsgierig naar het kindje. Maar dit kindje is heel special. Dit kindje is onze Redder.


Hij is geboren om ons te redden van het kwaad, van onze zonden. Hij is gekomen om voor ons te sterven aan het kruis en voor ons in de hel te zijn, met het bloed van dit kindje werden wij vrijgekocht, hij betaalde voor ons. Dit kleine babytje!


Dat maakt kerst zo byzonder... laten we feest vieren!
Vrijdagochtend om 10 uur is er voor jou een kerstontbijt in de rank. Kom je ook?!
De koffie staat klaar voor je ouders, want om 11 uur vieren we dan met zn allen het kerst-Feest.
WELKOM!!

woensdag 2 december 2009

Het is alweer December!
Een drukke en gezellige maand... het paard van sinterklaas huppelt met de pieten over de daken, vol verwachting klopt ons hart want wat zal hij ons schenken...

Maar een paar weken later klopt ons hart weer vol verwachting... Dan is het echt groot feest! Want dan breken de kerstdagen aan: het kindje Jezus is geboren en dat vieren wij!
Afgelopen zondag is de tijd van verwachten officieel aangebroken, en deze periode noemen we Advent. Weet je wel, die 4 kaarsen die opeens voorin de kerk staan en waar maar 1 van aangestoken is? Elke zondag komt er een kaarsje bij branden.

En dan, wanneer het kerst is, de dag van de geboorte, branden alle kaarsen.
De dag van Licht.
Dit Legofilmpje vertelt het verhaal, op originele manier...

Zondag ben je om 11 uur weer welkom natuurlijk, in de Rank.
Neem vooral vrienden mee, iedereen is welkom!

donderdag 5 november 2009


De site van ontmoeting ligt even stil! Er wordt namelijk nu gekeken door de kerkeraad hoe de gemeente verder zal gaan. Alle gemeenteleden hebben daar hun mening en ideeen over kunnen geven, en we hebben de afgelopen tijd veel gebeden en gevraagd wat God van ons wil.

Dus, we wachten af en blijven elkaar natuurlijk elkaar ontmoeten, elke zondag om 11 uur in de rank...

Welkom!

vrijdag 30 oktober 2009

gezinsdienst!

hoi!
een leuk bericht voor je: aanstaande zondag is er een gezinsdienst, themadienst, of hoe je t ook noemen wil, en het is voor jou!
het wordt een feestelijke dienst en jullie zijn erbij... we gaan lekker zingen, en rieuwerd zal de samenkomst leiden.
deze dienst is meteen ook de afsluiting van het themaproject wat we hebben behandeld de afgelopen periode. weet je nog? het ging over petrus.
petrus die op het water liep in vast vertrouwen op jezus, petrus die twijfelde en in het water wegzakte, petrus die door jezus de hand werd gereikt en het vastgreep, petrus.
een gewone man die jezus wilde volgen. hoe is dat voor ons? voor jou, voor mij? voor de gemeente?
belangrijke vragen, niet alleen tijdens deze periode, maar ook en vooral voor ons dagelijkse leven, voor al je beslissingen en in je omgang met elkaar!
wat zou jezus doen?
What Would Jesus Do..?
daar bidden we voor... laten we elk moment ons afvragen: wat zou jezus doen, hoe zou hij omgaan met deze persoon, deze situatie... en dat doen.



om 11 uur gaan we van start, maar ervoor staat vanaf half 11 de koffie te pruttelen, en na de samenkomst uiteraard ook.
neem dus ouders, buren, vriendjes en vriendinnen mee, want het wordt helemaal leuk!

zaterdag 29 augustus 2009

Daar zijn we weer!

Het is nu voor iedereen wel ongeveer ten einde, de vakantie is voorbij! jammer...
Maar niet getreurd, er staan ook weer leuke dingen te beginnen natuurlijk. Iedereen weer ontmoeten, alle verhalen vertellen over je belevenissen, vergelijken wie het bruinste is, foto's kijken, maar ook nieuwe spullen krijgen en kopen voor school, alles is weer nieuw en spannend, leuk!

Ook in de gemeente begint een periode die anders is, die nieuw is.

Allereerst natuurlijk de tijd, 11 uur! En ook de diensten zullen afwisselend zijn zoals Ontmoeting en zoals de gezinsdiensten die je eerder gewend was.

Waarom?? Als gemeente, als kinderen van God, gaan we 40 dagen lang bidden, nadenken en met elkaar praten. Omdat we willen weten wat God graag wil dat we doen.
Dus dat is heel mooi! We hopen en bidden dat er goede dingen mogen gebeuren!

Misschien kun je er thuis ook voor bidden. Voor elkaar.
Wat wil God van jou, hoe kun jij andere mensen laten zien wie God is?
We gaan het daarover zeker hebben, want jullie zien we graag in de kinderkring!
O ja, deze periode mogen jullie trouwens al meteen als de dienst begint naar de kinderkring , dat is toch alvast goed nieuws... Daar zien we jou dan ook graag!!


Tot Morgen!

zaterdag 27 juni 2009

Fix Your Eyes


In het boek Hebreeen, hoofdstuk 12 vers 2 staat een heel opmerkelijke tekst:'let us fix our eyes on Jesus".

Of, in het nederlands:"laten we het oog gericht houden op Jezus".
En daarbij staat, een eindje verder, in vers 3, "dat zal u helpen de moed niet te verliezen en de strijd niet op te geven".

Iedereen kent wel een bepaalde strijd in zijn of haar leven, onzekerheid, angst, ziekte, sterven, en soms is het gewoon zo zwaar dat je werkelijk even niet meer weet hoe je verder moet, wat je er nog aan kunt doen...!

MAAR dan verschijnen deze woorden: richt je OOG op Hem.

Wanneer je vastzit in je ellende, wanneer je de moed verloren hebt, wanneer je opgeeft, wanneer je geen oplossingen meer kan bedenken, dan hoef je ook niets meer dan je ogen naar boven te richten, naar Jezus, die voor jou het kruis al op Zich had genomen.
Je hoeft enkel te vertrouwen op Zijn liefde voor jou, volhouden door geloof, niet door wat je zelf allemaal nog kan of niet kan doen.

God vraagt je: Kijk omhoog, kijk naar Jezus, en niet naar je omstandigheden!


So, Let Us fix our eyes..!!

zaterdag 13 juni 2009

14 juni: Ontmoeting met Brunch

We gaan weer gezellig samen eten, om half 12, dus kom en neem vooral je vrienden of vriendinnen mee..! Om half 1 hebben we de samenkomst van Ontmoeting, waarin deze keer Hans Berends gaat spreken over
GOD's BLIJDSCHAP, GOD's TRANEN.

Er is zoveel mis in deze wereld, zoveel lijden en ellende, er is zo ontzettend veel kapot gegaan, hoe kijkt God daarnaar? Wat vindt Hij ervan, hoe past God in dit verhaal?
Kent Hij onze tranen, is Hij zelf verdrietig, of zwijgt Hij en kijkt Hij toe? is Hij als Allerhoogste God wel geinterresseerd in mijn verhaal..?
En, evengoed belangrijk, houdt Hij ook van een feestje, i s Hij blij met onze blijdschap?
Wat kunnen we van Jezus leren over tranen en blijdschap...
Als je God steeds beter wil leren kennen is het belangrijk om over deze vragen na te denken!

Je bent weer van Harte Welkom!

vrijdag 5 juni 2009

De vervolgde kerk

HOI!!
Zondag is er weer Ontmoeting... eindelijk...!
En deze keer spreekt Arnold over de vervolgde kerk, want op deze zondag wordt daar landelijk bij stilgestaan.
Dat gaan wij daarom ook doen in de kinderkring... Wil je alvast weten wat de vervolgde kerk eigenlijk is, kijk dan snel op de speciale site van "Open Doors" voor kinderen!
WELKOM !!!



donderdag 28 mei 2009

Pinksteren!


Christenen vieren met Pinksteren de uitstorting van de Heilige Geest. Je kunt hierover lezen in de bijbel. Het staat in Handelingen 2.
Nadat Jezus naar de hemel is gegaan gaan Zijn leerlingen naar Jeruzalem om te wachten op de Heilige Geest die Jezus hun belooft heeft. Lees het maar eens:


Pinksteren, een verhaal naverteld uit de bijbel.
De leerlingen komen in Jeruzalem elke dag bij elkaar om te bidden en te wachten op de Heilige Geest. Het is vandaag al weer een tijdje geleden dat de Here naar de hemel is gegaan. Ze vragen zich af wat er gaat gebeuren, hoe ziet de Geest eruit? Hoe zal Hij komen?
Ook vandaag zijn ze er weer. In de stad is het druk. Het is Pinksteren. Het feest van de eerste oogst die binnen is. Daar gaan de joden uit alle landen voor naar Jeruzalem om God te bedanken. Op deze eerste dag van het Pinksterfeest gebeurt er iets eigenaardigs. De leerlingen hebben voor ons opgeschreven wat er gebeurde:
“We zitten samen in een zaal bij elkaar. Plotseling is er een hard geluid. Het lijkt op een hevige wind, die uit de hemel naar de aarde komt. De zaal waar we zitten is er vol van. Boven het hoofd van iedereen flakkert een kleine vlam. Elke vlam is zo groot als een tong van een mens. Er gebeurt ook iets wat we niet kunnen zien. We waren altijd zo blij als Jezus bij ons was. Nu komt dat zelfde geluksgevoel in ons hart. Het kan niet anders dan de heilige Geest zijn die in ons komt wonen.
De leerlingen juichen van vreugde! Ze danken God voor wat er met hen gebeurt. Dan gaan ze naar buiten toe. Ze beginnen te vertellen over de Here Jezus. Ze vertellen dat Hij de Verlosser is die God heeft beloofd! Dan gebeurt er een groot wonder!
Alle mensen uit allerlei vreemde landen kunnen de leerlingen verstaan in hun eigen taal. Ze luisteren naar de mooie boodschap die Jezus gebracht had. Petrus is gelukkig. Hij wil alles over zijn Meester vertellen. Hij kende Hem. Jullie moeten Hem ook leren kennen!! Vertel het goede nieuws verder!
Jezus is voor jou gestorven, opgestaan en naar de hemel gegaan.
Nu heeft Hij zijn Geest gestuurd! Totdat Hij weer terug komt, op de wolken!


Zondag is er helaas géén Ontmoeting..! Wel is er om 9.00 uur een kerkdienst in CGK de Rank, waarin J.D. van t Zand zal preken, en op het Lentis-terrein is een Pinkstersamenkomst.
(verhaal staat op de site Christenkids)

woensdag 13 mei 2009

je plek vinden in Gods koninkrijk

In het gebed van Jezus, het "onze Vader" bidden we ook "Uw koninkrijk kome".
maar wat is dat eigenlijk??
Op deze aarde, de wereld waarin wij nu leven, is van alles mis.

Kijk maar naar het journaal, de ellende is overal: oorlog, hongersnood, moord en doodslag. Maar ook dichterbij, om je heen en in je eigen leven is ellende, verdriet, gemis, pijn, mensen die sterven, kinderen die gepest worden, mishandeling, ziekte, noem maar op.
De mens lijdt, de wereld lijdt. Het deugt niet...
Maar God heeft een Plan!
Een Plan om alles goed te maken!
Hij stuurt Zijn volk vooruit om aan de wereld te laten zien wat het koninkrijk wordt, de nieuwe schepping.
Wij mogen vast een glimp laten zien van wie God is, wij mogen meewerken aan Zijn Plan!
En Hij nodigt jou uit om het avontuur aan te gaan, om te leven als nieuwe mens, vrij en met blijde hoop, een mens naar Zijn beeld!
Hoe zou het zijn om betrokken te worden in Zijn koninkrijk, om de vreugde van de geest in je leven te kennen, om zo ook door je leven Zijn eeuwige Plan te laten zien aan van de mensen om je heen, Zijn vrijheid en hoop uit te dragen?

Zou het niet een geweldige uitdaging zijn?!

Hessel Keuter zal daar zondag over komen praten,
Welkom!!

dinsdag 5 mei 2009

Ontmoeting met brunch!


Aanstaande zondag is er weer een samenkomst, natuurlijk, en deze keer weer met brunch vooraf. Dus, zet je wekker, neem je vrienden mee en sta om half 12 op de stoep van de Rank, want de deur staat voor je open..!

Hans Berends zal spreken over een vet interessant onderwerp, daarover later deze week meer info. Succes deze week, en tot zondag!

donderdag 30 april 2009

Omzien naar elkaar..

Zondag om half een is er weer Ontmoeting, en Leen Dikken zal een praatje houden over het thema Omzien naar elkaar.
Meewerken in het Leger van Liefde betekent dat je liefde uitdeelt, dat je andere mensen liefhebt, dat je andere mensen helpt. En dan niet perse alleen je beste vrienden, nee, liefde voor elk persoon die je tegenkomt in je leven, op je levensweg...!
Lees maar het verhaal van de Barmhartige Samaritaan, een heel duidelijk voorbeeld van omzien naar de andere:
Op een dag kwam er een geleerde man naar Jezus toe en hij had een vraag voor Jezus: "Jezus in de wet staat dat ik de heer mijn God moet liefhebben, met heel mijn hart, met heel mijn verstand en met heel mijn ziel. En dat ik ook van mijn naaste moet houden, net zoals van mezelf, maar wie is mijn naaste?"Als antwoord gaf Jezus hem het volgende verhaal:"Er was eens een Joodse man die op reis ging van Jeruzalem naar Jericho. Het gebied waar de man door heen moest trekken, was een eenzaam, rotsachtig gebied, waar geen mensen woonden. Hij moest langs rotsen en kale heuvels en opeens sprongen er vanachter een rots, rovers vandaan, die gewapend waren met stokken. Ze sloegen hem bont en blauw, namen hem alles af, toen gingen ze weer weg en lieten de man halfdood liggen.De man kon niets, maar gelukkig, hij hoorde in de verte voetstappen naderen. Toen de persoon wat dichterbij was, zag de man dat het een priester was, hij dacht, die zal me wel helpen. Maar de priester deed niets, want hij was veel te bang, dat de rovers ook hem zouden slaan en hij maakte dat hij er snel van door ging. De man bleef liggen, in de gloeiend hete zon en alles deed pijn. Een hele tijd later hoorde hij weer voetstappen. Er kwam weer iemand aan, dit maal was het een Leviet, dit is ook iemand die in de tempel werkt. Iemand die in de tempel werkt zal mij toch wel helpen dacht de gewonde man? Maar nee, ook deze man maakte dat hij gauw weg was en liet de man aan zijn lot over. Uren gingen weer voorbij, en de man kreeg een ontzettende dorst en zijn wonden deden zo'n pijn. Nu zou er wel niemand meer langskomen en zou hij zeker doodgaan.Maar hoor, dat waren de hoeven van een ezel! Misschien kwam er nu toch nog iemand hem helpen. Toen de man even opkeek zag hij dat het een Samaritaan was. Hij liet zijn hoofd weer zakken. Die Samaritaan zou hem zeker niet helpen, want Joden en Samaritanen waren vijanden. De man zou hem zeker uitlachen en het helemaal niet erg vinden!Het geluid kwam dichterbij en opeens stopte het, zou die Samaritaan hem nog erger mishandelen? Maar nee, hij knielde neer bij de man en gaf hem water te drinken. Daarna verzorgde hij de wonden en verbond ze. De Samaritaan tilde de man op zijn ezel en bracht hem naar de herberg en daar legde hij hem in een bed en verzorgde hem verder. De volgende ochtend moest de Samaritaan weer verder reizen, maar hij zei tegen de herbergier dat deze zo goed mogelijk moest zorgen voor de man en dat hij op de terug weg alles zou betalen.Jezus vroeg nu aan de geleerde man: "Wie van deze drie denkt u dat de naaste is geweest van de gewonde man?". Dat was wel erg simpel! De Samaritaan natuurlijk! Toen gaf Jezus hem een moeilijk opdracht, ga heen en doe ook zo als de Samaritaan!Tot Zondag!!

kidspagina!

'De Ontmoeting' is van start gegaan!Er wordt van alles bedacht en geregeld, door allerlei mensen, voor deze bijeenkomsten.Zoals bijvoorbeeld ook de website van 'Ontmoeting'.Super! Maar, helemaal mooi natuurlijk wanneer daar ook een plek komt voor de kids, jullie dus...Kinderen horen er helemaal bij, ook in de kerk. We willen graag dat het een fijne plek mag zijn, waar je je thuis kan voelen, waar je je vragen kunt stellen, waar niks te raar is...Waar je Jezus mag leren kennen, en mag weten dat Hij van jou houdt.Want daar gaat het om!Speciaal voor jullie is er daarom tijdens elke bijeenkomst een zgn. 'kinderkring'.De bedoeling is dat er een groep is voor kinderen tot ongeveer 8/9 jaar, en een groep vanaf die leeftijd tot ongeveer 12 jaar. Daar gaan we praten, vertellen, zingen, knutselen, een spel doen, of op andere leuke en creatieve manieren aan de slag met het thema, en is er volop ruimte voor je inbreng.Elkaar ontmoeten is hier dus ook voor jullie helemaal de bedoeling...Tot ziens!