donderdag 28 mei 2009

Pinksteren!


Christenen vieren met Pinksteren de uitstorting van de Heilige Geest. Je kunt hierover lezen in de bijbel. Het staat in Handelingen 2.
Nadat Jezus naar de hemel is gegaan gaan Zijn leerlingen naar Jeruzalem om te wachten op de Heilige Geest die Jezus hun belooft heeft. Lees het maar eens:


Pinksteren, een verhaal naverteld uit de bijbel.
De leerlingen komen in Jeruzalem elke dag bij elkaar om te bidden en te wachten op de Heilige Geest. Het is vandaag al weer een tijdje geleden dat de Here naar de hemel is gegaan. Ze vragen zich af wat er gaat gebeuren, hoe ziet de Geest eruit? Hoe zal Hij komen?
Ook vandaag zijn ze er weer. In de stad is het druk. Het is Pinksteren. Het feest van de eerste oogst die binnen is. Daar gaan de joden uit alle landen voor naar Jeruzalem om God te bedanken. Op deze eerste dag van het Pinksterfeest gebeurt er iets eigenaardigs. De leerlingen hebben voor ons opgeschreven wat er gebeurde:
“We zitten samen in een zaal bij elkaar. Plotseling is er een hard geluid. Het lijkt op een hevige wind, die uit de hemel naar de aarde komt. De zaal waar we zitten is er vol van. Boven het hoofd van iedereen flakkert een kleine vlam. Elke vlam is zo groot als een tong van een mens. Er gebeurt ook iets wat we niet kunnen zien. We waren altijd zo blij als Jezus bij ons was. Nu komt dat zelfde geluksgevoel in ons hart. Het kan niet anders dan de heilige Geest zijn die in ons komt wonen.
De leerlingen juichen van vreugde! Ze danken God voor wat er met hen gebeurt. Dan gaan ze naar buiten toe. Ze beginnen te vertellen over de Here Jezus. Ze vertellen dat Hij de Verlosser is die God heeft beloofd! Dan gebeurt er een groot wonder!
Alle mensen uit allerlei vreemde landen kunnen de leerlingen verstaan in hun eigen taal. Ze luisteren naar de mooie boodschap die Jezus gebracht had. Petrus is gelukkig. Hij wil alles over zijn Meester vertellen. Hij kende Hem. Jullie moeten Hem ook leren kennen!! Vertel het goede nieuws verder!
Jezus is voor jou gestorven, opgestaan en naar de hemel gegaan.
Nu heeft Hij zijn Geest gestuurd! Totdat Hij weer terug komt, op de wolken!


Zondag is er helaas géén Ontmoeting..! Wel is er om 9.00 uur een kerkdienst in CGK de Rank, waarin J.D. van t Zand zal preken, en op het Lentis-terrein is een Pinkstersamenkomst.
(verhaal staat op de site Christenkids)