donderdag 25 november 2010

Veilig!

Hoi!
Zeg, Ken je dit liedje hieronder?...? Luister het maar es:

Hoor je t goed?
Je bent veilig in Jezus armen. Hij kent je, Hij houdt heel erg veel van je, en Hij zorgt voor je. Dat wil Hij graag, want je mag bij Hem horen!
Was je laatst ook in de kerk? Toen werden Nathnael, Jennifer en Romy gedoopt.
Zij kregen een beetje water op hun hoofd. Daarmee wil God een duidelijk teken geven dat iedereen weet dat deze kinderen van Hem zijn.
Niet alleen alle mensen maar ook satan.
Het is net als een paspoort, vertelde Jan Douwe, de dominee: Als je in een land woont, zoals nederland, en je bent nederlander, dan is de koningin daar de baas. Of nou ja, bazin.. Die zorgt eigenlijk voor haar land en voor de mensen. Maar ze wil graag alle nederlanders wel een bewijs hebben. Een paspoort. Met een stempel erin en een handtekening van de koningin. En, als je dan naar een ander land gaat, dan kun je laten zien dat je in nederland hoort, en als er iets aan de hand is, heb je recht op de bescherming van de koningin!
Begrijp je? Zo is het ook met God. Wij horen bij Hem, Hij is onze Koning. En het dopen is eigenlijk een beetje als een paspoort. Hij beloofd ons te beschermen en voor ons te zorgen, en niemand kan zomaar zeggen dat we niet bij Hem horen, want Hij heeft het beloofd. Hij heeft een verbond gesloten met ons!
En daardoor horen we allemaal bij elkaar. Met dezelfde Koning. En daarom willen we ook voor elkaar zorgen. Voor iedereen.
Mooi he?!
Binnenkort wordt er weer een kindje gedoopt, een klein jongetje, Chris.
Iedereen, groot en klein, mag bij God horen, we zijn veilig in Jezus armen... en je hoeft niet bang te zijn, want Hij beschermt ons. Altijd!!